lørdag 18. juni 2011

Med makro i hagen

Siden jeg  ikke er mulighet for å komme seg ut i naturen, så gikk jeg løs på hageblomstene med makroen. Det er mange fine motiver i det så snart man har begynt å grave seg ned i detaljene. Ekstra utfordrende blir det når det båser karftig, noe som var tilfellet i dag.


onsdag 8. juni 2011

Skogsblomster

Litt varierte blomster jeg fanget på en liten kveldstur i skogen. 

søndag 5. juni 2011

Bryce National Park

Når Zion var unnagjort bar det av sted til Bryce National Park gjennom et delvis severdig vei og videre gjennom hjørnet av Dixie National Forrest. Selv om vi var helt i enden av Grand Canyon, (Las Vegas), valgte vi å droppe den. Den er for tidkrevende, som kjent gigantisk lang, (60? mil), og lange avstander til høydepunktene. Derfor Bryce, som går for å være den mest spennende hva naturformasjoner og erupsjoner angår. Med begrenset tid tilgjengelig så er Bryce glimrende i og med at den er meget godt konsentrert. Og man blir lyrisk av mindre når man kommer frem til kanten og ser utover. Her er det bare å ta frem tomme brikker og fulle batterier og fyre løs.

En oversikt over Bryce Canyon bassenget, (Great Basin), fra Bryce Point. Det ligger flere slike bassenger etter hverandre, etter som man stiger i terrenget opp til nesten 2800meter. Dette er allikevel det mest spektakulære etter min mening.

Med litt zooming kan man se mer detaljer av Bryce Point bassenget som er det mest spektakulære.

El Grotto er naturens eget verk og et imponerende skue.


Her har mester’n eller hvem det nå enn er, jobbet godt.


Litt av det hele sett i profil.

 
Det var ikke planen å gå ned i bunnen, men det var uimotståelig. Det var så fascinerende at det ble en tur til i grisotta dagen etter. Et klokt valg, da vi nesten var alene og det ikke lenger kokte over av turister. Et velkjent problem i USA, samme hvor man er.


Uansett, her var det bare å ta frem nærlinse og Fisheye. Noen av klippe åpningene var så trange at det knapt kom lys på filmen.


Det blir mye å beundre..

..og når man får summet seg er det bare å trykke på utløseren.
 Ingen tvil om at den skarpe rødfargen i sandsteinene er mye av essensen.
 
Man bare går og nyter hver meter.
Man blir til slutt så salig at man tror det er veien opp til kirken man ser.

En solid tigger fugl av arten Ravn. Ikke spesielt vanskelig å fotografere da den bare stod og ventet på å bli foret av naive turister.


Og et ekorn på tur etter sin frokost.

lørdag 4. juni 2011

Zion National Park

Etter noen dager i det overkommersielle Las Vegas var det fornøyelig å reise videre til nasjonalparkene slik vi hadde planlagt. Først e stopp ble Zion National Park i 1 ½ døgn.
Zion er en uhyre trang dal, nærmest for et gjel å regne. Stupbratte fjellsider på flere hundre meter på hver side og med elven som slynger seg nedover var det spennende å vandre igjennom her. Det skjer liksom noe for hver meter.

 Et lite utsnitt av Zion dalen

Mønster i fjellveggen. Den dama må ha vært stor.

 Litt mer Zion dal, nå begynner den så smått å vide seg ut.

 Fjellkjeden sett i positur der dalen er som bredest.

Ekorn var det nok av. Tamme tiggere er vel kanskje et bedre navn.

Uansett, noen brukbare ekorn bilder ble det.

 En liten fugl fikk også plass på brikka. Har ikke rukket å identifisere den enda. (Sikkert en helt vanlig fugl på de trakter).

fredag 3. juni 2011

The Strip – Las Vegas

Det ble en tur til USA i mai, men mye farting og mange bilder. Vi startet i Las Vegas, og selv om det er en by vi kan si mye om, så er det faktisk imponerende å se hva de faktisk har bygget opp. Her er det bare å ta opp kameraet å fyre løs. Her står arkitektur motivene i kø.

  En liten kopi av verden i miniatyr, sett fra ”stripa”.

Slik kan da New York ut om man skal ha alt på ett bilde.

De har plukket litt her, og plukket litt der, og bygget opp. Fint og skikkelig gjort er det i hvert fall.

Las Vegas er jo kjent som spille byen, og spillebuler er det i omtrent hvert eneste bygg. Så det holder. For meg ble det nærmest parodisk.

Et lite øyekast langs den opprinnelige  ”stripa”.

Og det de ikke har laget utendørs, det har de laget innendørs. No problem – you pay, we fix.