søndag 28. august 2011

Toppdykker og andre vade-/sjøfugler ved Østensjøvannet

Tilbrakte mye tid ved Østensjøvannet idag, like mye for å betrakte fuglelivet som for å fotografere det. Hadde lyst til å få fotografere noe som var mer en situasjon snarere enn rene dokumentariske artsbilder av fuglene. Det er som kjent mer enn nok fugl der, og man kommer veldig nærme de. De er vant til å bli foret av mennesker så intimgrensen deres er ned i 1 meter. Med andre ord så måtte jeg ta meg tid til å vente på at situsjoner dukket opp, hvilket de gjorde. Det er ikke dermed sagt at det er enkelt å få gode bilder av den grunn, men det ble ikke så værst.
 Far predikerer

Sitting Duck


Toppdykker med fangst

Fiskemåke inn for landing

lørdag 27. august 2011

Litt våt fauna i hagen

Bilden viser igrunnen hvordan været er, regn og sikt som ikke egner seg for annet enn Makro objektiv. Det blir temmelig håpløst, og ikke minst lite inspirerende å dra ut på de store fotooppgavene idag.


torsdag 25. august 2011

Fuglebilde fangst

Det ble rett og slett bare en en liten ansamling assorterte fuglebilder på denne turen.
Gravand
 
 Storskarv

Fiskeørn
Låvesvaler som holder på med sitt

søndag 21. august 2011

I byens gjengrodde skoger

En kort gåtur fra T-banestasjonen bringer en rett inn i Nordmarkas temmelig gjengrodde skogsområder. Det er spennende, og spesielt etter denne regnfulle sommeren er det mange bekkefar både her og der, og mosen blomstrer som bare det. Mørks og dystert, ja, men det kan til og med lyse opp med noen av skogens erotiske formasjoner.

Det skal vel ikke mye fanatsi til å se hva det kan ligne

 Et av de mang små bekkefar


Dystert, men spennende

Det gror igjen

lørdag 20. august 2011

Aker Brygge i kreativ utforming

Litt mye regnvær, (les fototørke), gjorde at jeg gravde en tur  i arkivet mitt og fant disse svært så kreative bildene av Aker Brygge. Med spennende arkitektur, Fisheye og hyperaktiv bruk av spakene i Photoshop er det tydeligvis mulig å få til mye virkelighetsfordreieng. Med tanke på at det hele tiden byfgges og forandrer seg der, så slår det meg at jeg så absolutt bør ta en tur dit igjen og knipse mer av denne urbane naturen. Eller Ingeniørkunst som noen av oss også velger å kalle det.


fredag 19. august 2011

Høsten kommer

Etter en liten tur i skogen igår var det tydelig å se at sommeren er på hell og høsten kommer snikende. Bærene og fargene taler sitt tydelige språk. Vi satser på at høsten blir en skikkelig foto opptur med varme, sol og mye farger. 


 Plukke ferdig blåbær

Langflat i lyngen

Lavt sollys kan piffe opp det meste

Men, noe blomstrer fortsatt på sitt beste enda