tirsdag 11. september 2012

Flyoppvisning av rang

Som en av mange ihuga fotografer fikk jeg benket meg på første rad for å overvære Luftforsvarets 100 års markering med Flyoppvisning over Oslofjorden. Det ble en vesentlig mer spennende ramme rundt det enn på en heller kjedelig flyplass. Oppvisningen var meget bra så det ble mer enn nok bilder, og vel så det.
Nei, det er ikke nok et skremme bort passasjerer stunt fra Ryan Air, men det første flyet som fløy i Norge. 1/6-1912. Flyet er en Bleriot. Flyet som holdt oppvisningen er en replica som etter sigende er bygd opp i Sverige og holder hus der.

Norges første jetjager fly. DeHavilland Vampire. Begge flyene på bildet er i privat eie og er hjemmehørende og operative i Norge.

Så braket det løs med oppvisningens høydepunkt. Franske Patrouille de Francemed sine 9 Alpha Jet. (8stk i oppvisningen. Ett i reserve. Kjekt å ha). De er et av verdens beste oppvisningsteam, så her var det bare å nyte og fotografere så mye en orket.

Ja, de bare ramler ut av himlen.
En makt demonstrasjon?
Så avgjort et inntrykk av kaos, men denne formasjonen er ekstremt krevende.

En fryd for øyet.


Enkelt og greit - og vakkert.

Og tilslutt sin velkente vifte avslutning. Bare imponerende!1 kommentar:

  1. Oi, for et supert show! Kjempefine bilder du har tatt. Det var sikkert artig å være der. Synes du klarte godt å formidle begeistringen. Likte godt det første bildet.
    Hilda

    SvarSlett